Minikamera Turnigy

Odkrytovaná minikamerka

Oprava minikamery Turnigy

Je to již několik let, když jsem si obstaral z Číny minikamerku Turnigy pro natáčení z modelu letadla. Video z této minikamery je sice k použití, ale moc kvalitní záběry to nejsou.

Po nějakém čase, cca 15 letech jsem ji chtěl použít, ale bohužel hned při nabíjení se chovala podivně. Namísto, aby problikávala modrá a červená trvale svítila, jak je uváděno v manuálu, tak svítila trvale modrá s červenou. Nechal jsem ji tedy nabíjet cca 2 hodiny, ale stav se nezměnil. Vyzkoušel jsem tedy něco nafilmovat, což se podařilo, ale po několika sekundách kamera sama vypnula. Při funkci nahrávání videa při ovládání zvukem (stiskem Mode), na první zvuk kamera spustila natáčení, ale po chvíli úplně opět vypla. Nechal jsem ji nabíjet přes noc, avšak problém se opakoval.

Již napájena náhradní baterie

Bylo zřejmé, že bude vnitřní akumulátor již na odpis. Proto jsem kamerku rozebral (4 miniatirní šroubky po stranách) a zjistil, že je uvnitř aku 3,7V; 230mAh o rozměrech 36 x 15 x 6mm. Vzhledem k mým zkušenostem s aku LiPol i LiIon, bych spíše řekl, že jde o akumulátor LiPol, ale podle manuálu jde údajně o LiIon. To však na věci nic nemění.

Jelikož jsem obdobnou baterii na Netu nenašel, vyzkoušel jsem zapojit jinou, o něco menší i kapacitně (60mAh), kterou jsem měl tuším z nějakého vrtulníčku.

Baterie vejde i pod kryt

Kamerku jsem ještě rozebranou hned vyzkoušel a ejhle, mé podezření se potvrdilo. Již funguje, jak má. Kapacita bude menší, ale na nějaké ty zkoušky, to postačí.

 

 


Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď